Pizza

Ingredienten :
- 25gr bakkersgist
- 330 ml lauw water
- 300 gr tarwebloem type "00"
- 100 gr griesmeel
- 100 gr maismeel + wat extra
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel suiker
Bereiden
In een kom, meng de gist met het lauw water. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost. Zet 10 minuten opzij om de gist te activeren. Als het oppervlak schuimt, is het klaar. In een beslagkom meng de tarwebloem, de maismeel, en de griesmeel met het zout en goed roeren. Voeg de gist en de olijfolie toe en roeren met een eetlepel tot de mengsel hard word, en daarna met bebloemde handen beginnen en kneden we met krachtige bewegingen. Trek aan het deeg, open het en kneed het opnieuw. Vet een kom in met olijfolie, doe het deeg erin, dek af met huishoudfolie of een natte doek en laat 2 uur op kamertemperatuur of 1 uur op warme plek verdubbelen. Nadat het deeg stijgt, verdeel het in 4 stukken. Verwarm de oven tot 230 graden in de hete lucht en zet ondersteboven in een pan om goed te branden. We maken 4 pizza's met een diameter van ongeveer 25 cm elk. We openen elk stuk deeg, ofwel met de vingertoppen, te drukken met cirkelvormige bewegingen op een met bloem bestoven werkvlak, of met een deegroller, als we willen dat het dunner en krokanter geworden. Leg griesmeel op een snijplank (liefst van hout) en open een van onze deegs met een deegroller (als het blijft plakken, doe dan meer griesmeel). Voeg toe 3 eetlepels tomatensaus en kazen - vleeswaren naar keuze op pizzadeeg. Leg de pizza op de omgekeerde bakplaat (zonder hem uit de oven te halen) en bak 5-10 minuten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb