Feta kaas

De beste en meest favoriete kaas van Griekenland, maar ook van de hele wereld!
Het is een zachte, witte en zoute kaas, gemaakt van geiten- en schapenmelk, met een licht zure smaak, gepekeld bewaard in houten vaten of blikken. Het wordt in ons land op traditionele wijze geproduceerd, van schapen of een mengsel van schapen- en geitenmelk in een verhouding van 60:30 (niet in een verhouding hoger dan 30%). Er zijn veel variaties, afhankelijk van de regio waarin het wordt gemaakt, voornamelijk in de regio's Macedonië, Thracië, Epirus, Thessalië, Centraal-Griekenland, Peloponnesos en Lesbos.
Het rijpt in 2 maanden, in houten vaten of speciale metalen containers, gepekeld, waarin het nog steeds wordt bewaard als conserveermiddel.
De feta wordt geschat op de tijd van Homerus, het wordt gegeten zoals het wordt, vergezeld door voedsel of fruit en gekookt in taarten of met vlees en kip, maar het wordt ook gebakken.
Het proces om feta een Beschermde Oorsprongsbenaming toe te kennen wekte verzet op van kaasmakers elders in Europa die een soortgelijk product maken. Het droge vetgehalte bedraagt volgens de wetgeving minimaal 43 procent; de meeste feta zit rond de 45 procent melkvet.
Maak jouw eigen website met JouwWeb