Kaassoufflé met katenspek

Ingrediënten :

  • 200 g katenspek
  • 100 g boter
  • 100 g tarwemeel
  • 300 g geraspte Goudse jonge kaas 48+
  • 175 g g geraspte Goudse oud kaas 48+
  • 100 g geraspte parmezaan kaas
  • 1000 ml volle melk 
  • 10 g dille & 2-3 g nootmuskaat
  • 3 eieren

Bereiden

  • Scheiden de eiwit van de eieren en bewaren het apart.
  • Roeren we de eiwit tot het schuim word en zetten we het in de koelkast.
  • Baken we de katenspek in een pan met weinig olie tot het een goud kleur krijgt.
  • In een pan doen we eerst de boter en daarna de meel en roeren we het eventjes.
  • Gieten we de melk in 3 delen en roeren we het tot het een zachte crème  word.
  • Daarna doen we de katenspek, de kazen en de dille erin, roeren we nog eventjes.
  • Zetten we het vuur uit en doen we de eierdooier in en roeren we nog eventjes. 
  • Als laatste doen we de schuim erin, roeren we nog even en zetten we de mix in een ovenschaal. 
  • Baken in een oven op 180 graden tot de mix een goud kleur krijgt. 

Let op, als de soufflé klaar is, wachten ongeveer 20' om af te koelen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb