Kaassoufflé met katenspek

Ingrediënten :
- 200 g katenspek
- 100 g boter
- 100 g tarwemeel
- 300 g geraspte Goudse jonge kaas 48+
- 175 g g geraspte Goudse oud kaas 48+
- 100 g geraspte parmezaan kaas
- 1000 ml volle melk
- 10 g dille & 2-3 g nootmuskaat
- 3 eieren
Bereiden
- Scheiden de eiwit van de eieren en bewaren het apart.
- Roeren we de eiwit tot het schuim word en zetten we het in de koelkast.
- Baken we de katenspek in een pan met weinig olie tot het een goud kleur krijgt.
- In een pan doen we eerst de boter en daarna de meel en roeren we het eventjes.
- Gieten we de melk in 3 delen en roeren we het tot het een zachte crème word.
- Daarna doen we de katenspek, de kazen en de dille erin, roeren we nog eventjes.
- Zetten we het vuur uit en doen we de eierdooier in en roeren we nog eventjes.
- Als laatste doen we de schuim erin, roeren we nog even en zetten we de mix in een ovenschaal.
- Baken in een oven op 180 graden tot de mix een goud kleur krijgt.
Let op, als de soufflé klaar is, wachten ongeveer 20' om af te koelen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb