Kritharaki Met Kip

Ingrediënten :

  • 500 g kritharaki (Griekse pasta)
  • 250 g kipfilet 
  • 400 g tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • Zout & peper 
  • Tijm & oregano
  • Olijfolie
  • 2 uien & 2 tenen knoflook
  • Griekse rode wijn

Bereiden

In een koekenpan bakken we de gesneden uien en de knoflook voor 5 minuten.

Daarna doen we de tomatenblokjes en bakken we het nog 10 minuten tot het een beetje droog word. 

Doen we de kritharaki, de tijm, de oregano, de zout en de peper erin en bakken we het nog 5-10 minuten.

Daarna zetten we alles in een ovenschaal en gieten we 1 liter water met de tomatenpuree erbij.

Zetten we het in een oven op 160 graden voor ongeveer 40 minuten.

In dezelfde pan met klein beetje olie bakken we de kipfilet met beetje tijm tot het een gouden kleur krijgt.

Gieten we een beetje wijn erbij en als het droog is snijden we het in kleine stukjes en doen we het in de ovenschaal met kritharaki.

Wanneer  het bijna droog is (ongeveer 40') zetten we de oven uit en wachten we 10 minuten om het af te laten koelen.

Serveren met feta kaas en parmezaanse kaas.

Rating: 0 sterren
0 stemmen