Kleftiko of exochiko

Ingrediënten :

  • 2 kg mager rundvlees gesneden
  • 5 st vleestomaten 
  • 5 st rode uien 
  • 5 tenen knoflook 
  • 3 st dikke wortels
  • 6 st klein aardappelen
  • kruiden : zout, pepper, oregano.
  • 100 gr booter
  • 5 st bakpapier

Bereiden :

Wij snijden de vlees in 5 stukjes en marineren we met de kruiden. Snijden we de tomaten en de uien in ringen. In één bakpapier doen we één stuk vlees, ringen van één tomaat en ui, één teen knoflook, één aardappel, en 20 gr boter. Maken we dicht met een tuitje en zetten we in de ovenschaal of beter in braadpan en dan in de fornuis. Koken we voor 2 uren om 180 - 200 graden.  

U kunt mager vlees te gebruiken van verschillende soorten vlees, varkensvlees, rundvlees, lamsvlees.

Rating: 0 sterren
0 stemmen