Graviera vanuit Agrafa

Agrafa graviera is een zeldzame kaas en is de afgelopen jaren weer begonnen met de productie in het gebied van Thessalische Agrafa. Schapen- en geitenhouders waren de oudste productieve klasse van Agrafa. In 1888 werd de eerste verbeterde Griekse harde kaas, genaamd Agrafa-kaas, geproduceerd door Reynolds Dimitriadis en later uitgebreid tot de hele provincie van Karditsa, onder de naam Graviera Agrafon. Uiterlijk heeft het een natuurlijke korst, de massa heeft een lichtgele kleur met verspreide kleine gaatjes. Het wordt bereid door melk met stremsel te coaguleren en nadat de coagulatie is verdeeld en opnieuw opgewarmd, onder constant roeren, wordt het één dag geperst en blijft het op houten planken om te drogen. De gebruikte melk is schapen- en geitenmelk en de organoleptische analyse van de kaas geeft 38% vocht, 38-40% vet op droge basis en zout van 1,2-2,4. De minimale rijpingstijd is drie maanden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb